שיקום על שתלים
הצלחת שתל דנטאלי לשחזור שן אשר אבדה, תלויה בשני גורמים עיקריים:
הצלחה כירורגית: השתל נקלט בעצם ובחניכיים ומעוגן בחוזקה. פרמטר זה תלוי מאוד במיומנות ויכולות הרופא הכירורג, טיב החומרים בשימוש, וביצוע הטיפול ברמה גבוהה תוך שמירה על כללי סטריליות וניקיון וכן גורמים אשר תלויים במטופל עצמו.
הצלחה שיקומית: הכתר על גבי השתל מחזיק לאורך זמן רב. פרמטר זה תלוי גם הוא במיומנות ויכולות הרופא המשקם, שימוש בחלקי שתלים איכותיים ותואמים, שימוש בשיטות ומעבדות מתקדמות לשם בניית עבודה בעלת דיוק מרבי ובעיקר שמירה על כללי הסגר הבסיסיים אשר קיימים במשנן טבעי.
לשם כך, חשוב מאוד שרופא הכירורג והרופא המשקם יעבדו בתיאום ובתכנון משותף על מנת למקסם את תוצאות הטיפול ולקחת בחשבון את כלל הנתונים הקשורים למקרה.
בין היתר, חשוב לשמור על פרק זמן תקין בין ביצוע הכירורגיה לבין ביצוע השיקום בהתאם למחקרים העדכניים החוקרים נתון זה. כל פרוצדורה דורשת זמן המתנה מסוים בין ביצוע הכירורגיה (החדרת הבורג) לבין ביצוע השיקום (בניית המבנה והכתר על השתל). לעיתים, נוכל להתקין מיידית שיקום זמני על גבי השתלים. אך במקרים רבים, יש לכבד את הרקמות ולתת להן להתרפא ולקלוט את השתל באופן מוחלט, לפני שמעמיסים עליו כוחות לעיסה.